Projekt

Ta del av de insatser vi finansierar under 2025

Ett uppdrag som får stöd av FINSAM Landskrona Svalöv är en insats där samordning och resursintegrering har en central roll. Uppdragens syfte är att skapa förutsättningar för en effektivare rehabilitering och att sätta fler individer i sysselsättning.

Handledarutbildning i Biologdesignern

Samverkansparter: Landskrona Stad, Svalövs kommun, Arbetsförmedlingen

Tidsperiod: 2024-10-01 – 2025-06-30

Projektledare: Mia Ceder

Kontakt: mia.ceder@landskrona.se

Under hösten 2024 och våren 2025 finansierar FINSAM såväl handledarutbildning som samordning av Biologdesignern för medarbetare i Landskrona och Svalöv som jobbar med arbetsmarknad och kompetensförsörjning. Biologdesignern är en coachningsmetodik som är utvecklad för att hjälpa individer att hitta och realisera sina bästa möjligheter på arbetsmarknaden. Den bygger på över 20 års erfarenhet och handlar kort sagt om individualiserad karriärsvägledning i gruppformat med sikte på självförsörjning.

Hälsofrämjande & utforskande samtal i Svalöv

Samverkansparter: Vårdcentralen Svalöv, Social sektor Svalövs kommun

Tidsperiod: 2024-10-01 – 2025-05-31

Projektledare: Åsa Ljungdell Löfqvist

Kontakt: asa.ljungdelllofqvist@skane.se

Projektet handlar om att utarbeta och träna på hälsofrämjande och utforskande frågeställningar för patienter och klienter i syfte att identifiera individers förmågor kopplat till de hinder eller sjukdom de söker hjälp för. Vad händer om vårdcentralen och socialtjänsten börjar ”prata samma språk”, har samsyn på ”rättsökning” istället för felsökning och vägleder individer med utgångspunkt i styrkor och det som fungerar?

Villjan 29+ i Landskrona

Samverkansparter: Landskrona Stad, Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan

Tidsperiod: 2025-05-02 – 2027-04-30

Projektledare: Filip Hansson

Kontakt: filip.hansson@landskrona.se

Projektet handlar om att testa ett arbetssätt som Unga Vidare i Landskrona Stad har för ungdomar på en lite äldre målgrupp i samverkan med Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan. Varje deltagare i projektet får en ansvarig coach som man har regelbunden personlig kontakt med och med täta uppföljningar. Tillsammans arbetar de fram en planering utifrån en kartläggning. Genom regelbundna individuella samtal följs planeringen upp veckovis, oftast varje dag, och ändras vid behov. Utifrån individens behov och planering genomförs trepartssamtal med berörda aktörer, för att ta individen närmre slutmålet som är självförsörjning.

Kompetensförsörjning & sysselsättning Svalöv

Samverkansparter: Svalövs kommun, Region Skåne, Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen

Tidsperiod: 2025-03-01 – 2027-03-01

Projektet syftar till att identifiera kompetensbehov i kommunen samt bereda kommunala verksamheter på att rusta och ta emot individer i behov av sysselsättning. Målet är att stärka kommunernas kapacitet att erbjuda anställningar genom anställningsstöd, praktikplatser, arbetsträningar med mera, och därigenom bidra till ökad sysselsättning för grupper som står långt från arbetsmarknaden. Detta ska göras i nära samarbete med Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen och Vårdcentralen Svalöv och bygger vidare på tidigare insikter från FINSAM-finansierade insatser inom social sektor samt en ESF-förstudie.

REKO-nätverket Landskrona Svalöv

Samverkansparter: Landskrona Stad, Region Skåne, Svalövs kommun, Försäkringskassa, Arbetsförmedlingen

Tidsperiod: 2019 och framåt

Kontakt: cecilia.stenfeldt@forsakringskassan.se

REKO-nätverket bildades i samband med det FINSAM-finansierade projektet ”REKO på riktigt” (2017–2020). Nätverket är väletablerat och har de senaste åren samordnats av samverkansansvarig på Försäkringskassan. Gruppen träffas regelbundet digitalt och utbyter kunskaper och erfarenheter kring rehabfrågor och samordning. FINSAM har sedan 2019 finansierat en heldag för nätverket där det får möjlighet att träffas fysiskt, bygga relationer till varandra och ta del av kompetenshöjande insatser inom ramen för deras uppdrag.